Toasty se slaninou a salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Chléb celozrnný žitný
  • 80 g Slanina vepřová
  • 160 g Salám měkký
  • 30 g Feferony
  • 3.52 g Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 37.2 mg
  • Draslík 249.6 mg
  • Vláknina 4917.5 mg
  • Vitamín A 4917.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíčky tmavého chleba opečeme nasucho v topinkovači, potřeme česnekem a rozdělíme na talířky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, salám nakrájíme na silnější kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky slaniny, kolečka salámu a osmažíme z obou stran. Feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme na tenké nudličky.

  • 2

    Chléb obložíme slaninou, salámem, posypeme feferonkou a podáváme.

Komentáře k receptu