Řízky z divočáka na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 182.2 mg
- Vláknina 1781.1 mg
- Vitamín A 1781.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky a naklepeme. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Koření promícháme.
-
2
Řízky posypeme směsí koření, osolíme, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vrátíme zpět řízky, zalijeme horkým vývarem a na mírném plameni podusíme do měkka.
-
3
V mezičase usmažíme slaninu do křupava, škvarečky vyjmeme, tuk upotřebíme jinak.
-
4
Řízky podáváme přelité šťávou a posypané škvarečky.