Hovězí plátky v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Slanina vepřová
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 753.8 mg
  • Vláknina 5988.1 mg
  • Vitamín A 5988.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 152.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěného masa nakrájíme 8 řezů, naklepeme je, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a v rozpáleném sádle po obou stranách rychle opečeme. Opečené plátky vyjmeme a v sádle, v němž jsme je opékali, dozlatova osmažíme jednu drobně nakrájenou cibuli. Tu zasypeme 30 g hladké mouky, necháme zpěnit, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, až vznikne řídká omáčka. Opečené plátky vložíme zpět a přikryté dusíme v troubě doměkka.

  • 2

    Kapustu rozebereme, vypereme, seřízneme žebra a nakrájíme na proužky. Do osolené vroucí vody vhodíme nejprve zelené listy a po 3 minutách listy ze středu kapusty. Vaříme další 4 minuty a scedíme.

  • 3

    V kastrolku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, na které zpěníme druhou cibuli nasekanou nadrobno, zasypeme 20 g hladké mouky, přidáme povařenou kapustu, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce podusíme.

  • 4

    Hotové plátky upravíme na talíře, na ně navrstvíme dušenou kapustu a přelijeme šťávou z masa.

Komentáře k receptu