Kachna pečená s jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 700 g Jablka
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Kachna mražená
  • 11 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1513 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 142 g
  • Sodík 3698 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 163.8 mg
  • Vláknina 4477.5 mg
  • Vitamín A 4477.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší, tvrdší, pokud možno kyselá jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a na jejich místo zasuneme plátek anglické slaniny a opepříme.

  • 2

    Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme a ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme jablky a zašijeme.

  • 3

    Kachnu dáme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.

  • 4

    Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme.

  • 5

    Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Podáváme s jablkovou kaší přelitou vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu