Hovězí roláda s uzeným masem
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 800 g Hovězí maso zadní
- 50 g Uzené maso vařené
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 1.5 dl Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 146.9 mg
- Draslík 133.2 mg
- Vláknina 1487 mg
- Vitamín A 1487 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a uzené maso nakrájíme na plátky, slaninu obalíme v paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme tak, aby vznikl jeden velký plátek masa. Ten lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Na maso rozložíme plátky slaniny obalené v paprice, nakrájené uzené maso, polovinu nakrájené cibule a vše posypeme strouhankou. Maso stočíme do rolády a omotáme pevnou nití.
-
3
V zapékací míse rozehřejeme sádlo, osmažíme zbývající polovinu nakrájené cibule, vložíme na ni masovou roládu, přidáme zakysanou smetanu a trochu piva a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Roládu během pečení občas obrátíme a polijeme výpekem a průběžně přiléváme pivo.
-
4
Upečenou plněnou roládu nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme šťávou z pečení.