Kuře s burgundskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1387 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 185.5 mg
- Draslík 1257.7 mg
- Vláknina 3238.3 mg
- Vitamín A 3238.3 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpeku zpěníme cibuli nadrobno a vše vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na později.
-
2
Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a poprášíme moukou, vložíme na výpek v pánvi a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme tymián, bobkový list a zalijeme brandy. K masu vrátíme opečenou cibuli a slaninu, podlijeme vínem a zakryté hodinu necháme dusit na mírném ohni. Vyjmeme bobkový list i maso, šťávu dosolíme a dopepříme, necháme povařit pár minut, aby se tekutina zredukovala. Vrátíme maso zpět a porce podáváme přelité šťávou a ozdobené snítkou petrželky.