Srnčí játra s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Chléb konzumní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 25 g Strouhanka
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Jalovec
  • 400 g Játra srnčí
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Víno červené
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1241 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 52.3 mg
  • Draslík 242.8 mg
  • Vláknina 1417.5 mg
  • Vitamín A 1417.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí játra odblaníme a nakrájíme na menší plátky, anglickou slaninu nakrájíme na hranolky, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme anglickou slaninu, osmahneme, přidáme játra, orestujeme, přidáme česnek, šunku, podlijeme trochou vína, okořeníme jalovcem, pepřem, novým kořením, majoránkou a krátce podusíme, posypeme strouhankou, dolijeme zbytek vína a dusíme do zhoustnutí. Nakonec osolíme.

  • 3

    Podáváme s chlebem a sypeme petrželkou.

Komentáře k receptu