Tvarohové halušky se slaninou a pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 136.3 mg
- Draslík 100.5 mg
- Vláknina 268.6 mg
- Vitamín A 268.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 390.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme 300 g měkkého tvarohu, přisypeme 100 g dětské krupičky, přidáme 1 vejce, mouku, prášek do pečiva a sůl. Tvarohové těsto dobře vymícháme, potom ho dáme na pomoučený vál a válečkem rozválíme na placku asi 1 cm vysokou. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky přibližně 3x1.5 cm. Do hrnce dáme 2-3 litry vody s 1 lžičkou soli a přivedeme ji k varu.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky a pánvi ji vysmažíme dozlatova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
-
3
Když se začne voda vařit, tvarohové halušky naházíme do vody, promícháme a vaříme 3-4 minuty. Jakmile vyplavou napovrch, 1 kousek vyjmeme a zkusíme, jestli je uvařený.
-
4
Halušky potom vyjmeme sítem, necháme okapat, dáme je do mísy a promícháme se smetanou, omastkem ze slaniny a pažitkou.
-
5
Rozdělíme je na talíře, ozdobíme slaninou a podáváme.