Houbové ragú na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1021 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 36.3 mg
- Draslík 642.6 mg
- Vláknina 6645 mg
- Vitamín A 6645 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, oloupanou šalotku nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, zpěníme, nakonec přisypeme houby. Ochutíme solí, pepřem, houby dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří. Houby necháme trochu osmahnout a odstavíme. Do pánve přilijeme bílé víno, zakysanou smetanu, posypeme petrželkou a promícháme.
-
3
Podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům.