Pečený králík na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 19 g
- Sodík 916 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 175.5 mg
- Draslík 678.4 mg
- Vláknina 2101.5 mg
- Vitamín A 2101.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a bohatě prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny rozkrájíme na kostičky, spolu s máslem rozpálíme a králíka osmahneme, vložíme kolečka cibule, osmažíme, podlijeme, osolíme, opepříme. Pečeme ze všech stran do červena. Hotového králíka vyndáme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a provaříme.