Jehněčí kýta na minutku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Jehněčí kýta
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Anglická slanina
  • 120 g Cibule
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 624.9 mg
  • Vláknina 1687.5 mg
  • Vitamín A 1687.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na menší plátky. Okraje nařízneme, plátky potřeme drceným česnekem se solí. Opepříme, vložíme do misky, přelijeme olejem, zakapeme citronovou šťávou a necháme přes noc odpočinout.

  • 2

    Na nudličky pokrájenou slaninu a nasekanou cibuli osmahneme na pánvi.

  • 3

    Potom vložíme maso a smažíme po obou stranách doměkka. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu