Jehněčí pečeně na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 750 g Jehněčí kýta
  • 50 g Olej rostlinný
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 833 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 185.8 mg
  • Draslík 605.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka osmažíme na oleji. Potom ji přendáme do pekáče, přidáme polovinu másla, vodu a za občasného polévání výpekem pečeme do měkka.

  • 2

    Upečené maso pokrájíme na porce, zcezenou šťávu zjemníme zbytkem másla, dochutíme dle chuti.

Komentáře k receptu