Cikánská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 221.6 mg
  • Vláknina 5252.5 mg
  • Vitamín A 5252.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, posypeme paprikou, necháme zpěnit. Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme a opepříme. Vložíme na cibulový základ, osmahneme z obou stran, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme do měkka za občasného podlití. Smícháme smetanu s moukou, maso zalijeme, necháme povařit. Každou porci masa podáváme se šťávou a ozdobenou hřebínkem z opečené slaniny.

Komentáře k receptu