Toasty se slaninou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Okurky nakládané
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Veka
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 390.2 mg
  • Draslík 155.3 mg
  • Vláknina 385 mg
  • Vitamín A 385 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou veku nakrájíme na plátky, slaninu na slabé plátečky a sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm osmahneme anglickou slaninu dokřupava. Vyjmeme z pánve a dáme zatím stranou.

  • 3

    Ve stejné pánvi usmažíme z vajec menší volská oka přibližně o velikosti plátků veky, osolíme a opepříme. Máme-li velká vejce, volská oka rozpůlíme. Nakonec osmahneme plátky veky z obou stran.

  • 4

    Na každý toast položíme anglickou slaninu, volské oko, posypeme strouhaným sýrem a pod grilem krátce zapečeme, jen co se částečně roztaví sýr. Ozdobíme plátkem kyselé okurky a podáváme.

Komentáře k receptu