Jelení směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 120 g Cibule sterilovaná
  • 150 g Fazole bílé sterilované
  • 800 g Jelení kýta
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Šťáva k vepřovému masu
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Houbové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1475 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 236.5 mg
  • Draslík 1068.8 mg
  • Vláknina 4320 mg
  • Vitamín A 4320 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení kýtu nakrájíme na nudličky, slaninu na proužky, naložené fazole a cibulky scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V rendlíku na oleji osmažíme maso, až změkne, přidáme slaninu, zeleninu, přimícháme vepřovou šťávu, sůl, chilli koření, houbové koření, zašleháme smetanu a alespoň pět minut necháme prohřát.

Komentáře k receptu