Sekaná s rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 90 g Strouhanka
  • 10 g Pažitka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 750 g Hovězí maso mleté
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 148.9 mg
  • Draslík 825.7 mg
  • Vláknina 5570.2 mg
  • Vitamín A 5570.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mleté maso, rajčata, směs strouhanky a bylinek, cibuli, mrkev, česnek, petrželku, rozšlehané vejce, worcesterskou omáčku, podle chuti sůl a pepř.

  • 2

    Plátky slaniny položíme napříč do formy, necháme je přečnívat přes okraje. Formu naplníme masovou směsí, přes směs přehneme slaninu.

  • 3

    Vyklopíme z formy na pekáč a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Jednou či dvakrát sekanou potřeme výpekem.

  • 4

    Zvýšíme teplotu na 230 °C a 15 minut dopečeme, až je sekaná dobře propečená. Sekanou nakrájíme a podáváme teplou.

Komentáře k receptu