Brambory nakyslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 30 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 828.4 mg
  • Vláknina 9845.6 mg
  • Vitamín A 9845.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky a dáme je vařit do vody se solí a kmínem.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi ji vysmažíme s 1 lžíci sádla dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a do zbylého rozpáleného omastku přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Když jsou brambory téměř uvařené, přimícháme k nim jíšku, slaninu, bobkový list, nové koření a vše povaříme minimálně 10 minut.

  • 3

    Potom za stálého míchání přidáme 1/2 lžičky octa, prolisovaný česnek, omytý drobně pokrájený kopr a zakysanou smetanu. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme z plotny.

  • 4

    Podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu