Telecí brzlíky zapékané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí brzlík
  • 50 g Karotka
  • 150 g Slanina vepřová
  • 400 g Bramborová kaše
  • 50 g Cibule
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1131 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 411.5 mg
  • Draslík 1202.2 mg
  • Vláknina 4204.5 mg
  • Vitamín A 4204.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáčku nasypeme kolečka cibule, kolečka karotky, kostičky slaniny, brzlíky obalíme plátky slaniny, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru, osolíme a opepříme a dáme do trouby. Pečeme, dokud se tekutina nevyvaří, znovu podlijeme, zakryjeme alobalem, pečeme 30 minut, alobal sundáme a 20 minut dopékáme odkryté. Podléváme podle potřeby.

  • 2

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu