Parmice na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 31 g
- Sodík 968 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 145.5 mg
- Draslík 1133.4 mg
- Vláknina 3630 mg
- Vitamín A 3630 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme citrónovou šťávu se solí a pepřem, přilijeme olej a vyšleháme jemnou zálivku.
-
2
Z ryb vyřízneme filety. Na každý plátek položíme na stranu bez kůže plátek slaniny a lehce ho přitiskneme. Na straně s kůží plátky osolíme a obalíme ve strouhance.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a olej, vhodíme lístky šalvěje a plátky smažíme 2 minuty po jedné straně do zlatova. Poté opatrně otočíme a necháme zezlátnout na druhé straně. Osmažené plátky poklademe na savý kuchyňský papír.
-
4
Pokrájíme zbývající plátky slaniny na tenké proužky, krátce orestujeme, zalijeme octem a necháme vyvařit. Rukolu přelijeme připravenou zálivkou, přidáme osmaženou slaninu, rybí plátky rozložíme úhledně na servírovací mísu a podáváme.