Jehněčí ledviny se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 24 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 998.5 mg
- Draslík 98 mg
- Vláknina 2815.3 mg
- Vitamín A 2815.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí ledviny rozkrojíme a vykrájíme kanálky, pak je omyjeme a dáme do mléka na 30 minut odležet.
-
2
Ledviny vytáhneme z mléka, opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Každý plátek opepříme a obalíme v mouce.
-
3
Rozehřejeme olej, přidáme 1 lžíci másla a ledviny usmažíme z každé strany dozlatova. K ledvinám při smažení přidáme plátky uzené slaniny, kterou orestujeme též z každé strany.
-
4
Usmažené plátky ledvin osolíme podle chuti a spolu se slaninou poklademe na talíř.
-
5
Ledviny polijeme rozpuštěným máslem, pokapeme šťávou z citronu a posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou.
-
6
K ledvinám se hodí vařené brambory.