Polévka Solferino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 300 g Brambory vařené ve slupce
  • 100 g Cibule
  • 30 g Rýže dušená
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Estragon
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 1072.2 mg
  • Vláknina 32827.2 mg
  • Vitamín A 32827.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli mírně osmahneme na rozškvařené slanině.

  • 2

    Přidáme uvařené, oloupané a na kousky nakrájené brambory, dušenou rýži, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a bobkový list, estragon, sůl a pepř. Vše zalijeme vodou a vaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec hotovou polévku prolisujeme a podáváme.

Komentáře k receptu