Karbanátky z brambor a květáku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Brambory
  • 230 g Květák
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 15 g Anglická slanina
  • 8.89 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 129.3 mg
  • Draslík 462.5 mg
  • Vláknina 5214.8 mg
  • Vitamín A 5214.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě (polovina dávky vody i soli) uvaříme kostky brambor, vodu slijeme a brambory necháme okapat.

  • 2

    Stejným způsobem si připravíme i růžičky květáku.

  • 3

    V míse rozmačkáme brambory a květák, přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme.

  • 4

    Do mísy přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do mísy. Vše ještě jednou promícháme.

  • 5

    Z bramborového těsta vytvoříme malé karbanátky. Ty smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na ozdobu připravíme krutony ze slaniny.

  • 6

    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, aby křupala.

  • 7

    Upečené karbanátky servírujeme posypané opečenou slaninou,kterou před podáváním necháme okapat na ubrousku.

Komentáře k receptu