Karbanátky z brambor a květáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 129.3 mg
- Draslík 462.5 mg
- Vláknina 5214.8 mg
- Vitamín A 5214.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě (polovina dávky vody i soli) uvaříme kostky brambor, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
-
2
Stejným způsobem si připravíme i růžičky květáku.
-
3
V míse rozmačkáme brambory a květák, přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme.
-
4
Do mísy přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do mísy. Vše ještě jednou promícháme.
-
5
Z bramborového těsta vytvoříme malé karbanátky. Ty smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na ozdobu připravíme krutony ze slaniny.
-
6
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, aby křupala.
-
7
Upečené karbanátky servírujeme posypané opečenou slaninou,kterou před podáváním necháme okapat na ubrousku.