Lín se sardelovými řezy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lín
  • 40 g Slanina vepřová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 šálek Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1930 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 57.1 mg
  • Draslík 345 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce lína protkneme střídavě slaninou a sardelovými řezy. Maso osolíme, urovnáme do pekáčku a poklademe vločkami másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení občas polijeme porce vypečenou šťávou.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, do šťávy nalijeme červené víno a jen převaříme. Porce lína při servírování přeléváme šťávou.

Komentáře k receptu