Bernské rösti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory vařené ve slupce
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 60 g Sýr Gruyére
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1078 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 1118.2 mg
  • Vláknina 17350 mg
  • Vitamín A 17350 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme na nudličky. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brambory, cibuli a slaninu. Vše osolíme a promícháme. Brambory stlačíme vařečkou, aby vytvořily souvislou hmotu. Opékáme je asi 10 minut a v případě potřeby uvolníme ode dna, aby se pokrm nepřipálil.

  • 3

    Když jsou brambory na jedné straně opečené, obrátíme je pomocí talíře a znovu opékáme dokřupava.

  • 4

    Na rösti položíme plátky sýru a necháme rozpustit.

Komentáře k receptu