Štěrbák dušený na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Štěrbák zahradní
  • 50 g Slanina vepřová
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 420.5 mg
  • Vláknina 7763 mg
  • Vitamín A 7763 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý štěrbák nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Dáme je na rozškvařené kostičky slaniny a za stálého míchání osmažíme, osolíme a trochu podlijeme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  • 2

    Potom přilijeme ještě trochu vody, přidáme citronovou šťávu a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu