Bakoňská kapusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 1118.5 mg
  • Vláknina 10039.8 mg
  • Vitamín A 10039.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu uvaříme v osolené vodě, vymačkáme a nakrájíme.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na kostky a osmažíme dozlatova. Smícháme s kapustou a vložíme do pekáčku nebo do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Zapékáme v troubě tak, aby sýr utvořil kůrčičku.

  • 4

    Podáváme s osmaženými plátky bílého chleba.

Komentáře k receptu