Uzené po polsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 100 g Tuk
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 198.9 mg
  • Draslík 238.5 mg
  • Vláknina 1633.3 mg
  • Vitamín A 1633.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 3

    Omyté cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme na části tuku do poloměkka. Potom vše smícháme, osolíme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Zakapeme zbylým tukem a dáme do vyhřáté trouby zapéci asi na 10 minut.

  • 4

    Když jsou těstoviny zčásti zapečené, posypeme povrch nastrouhaným sýrem smíchaným s paprikou a ještě asi 5 minut pečeme.

  • 5

    Podáváme se zeleninovými saláty.

Komentáře k receptu