Horácké uzené maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 249.6 mg
- Vláknina 5590.7 mg
- Vitamín A 5590.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrájíme kysané zelí. Zpěníme na sádle cibuli a přidáme ji k zelí. Osolíme, okmínujeme, vložíme uzené maso, zalijeme a necháme dusit.
-
2
Jakmile maso změkne, vyjmeme je a zbytek zahustíme světlou jíškou (do jíšky přidáme mletou papriku). Necháme povařit.
-
3
Ochutíme majoránkou, octem a pro zjemnění přidáme smetanu.
-
4
Maso naporcujeme a podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.