Bulka s trhaným vepřovým
Suroviny
- 50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50 ml Pomerančová šťáva
- 100 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks paprička jalapeňo
- 16 ks Žemle tmavá
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřová plec
- 1 polévková lžíce Kmín drcený
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Paprika sladká mletá
- 2 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 8 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 20 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 44.4 mg
- Draslík 236.5 mg
- Vláknina 4985.5 mg
- Vitamín A 4985.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme ve vodě a osušíme. Vetřeme do něj sůl a pepř.
-
2
V malé misce smícháme kmín, oregáno a papriku. Touto směsí posypeme vepřově maso a nakonec potřeme olivovým olejem.
-
3
Maso dáme do pekáče, přidáme najemno nasekanou jalapeňo, cibuli i stroužky česneku. Podlijeme pivem a pomerančovou šťávou. Pečeme na 120 °C asi 7,5 hodin. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Pak zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme půl hodiny.
-
4
Vytáhneme z trouby a necháme pár minut odpočívat, poté maso natrháme vidličkami. Promícháme ho s výpekem.
-
5
Bulky rozpůlíme a rozdělíme do nich trhanou masovou směs. Doplníme majonézou a nasekanou petrželkou a podáváme.