Vepřové maso s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 500 g Vepřová plec
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 896 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 94.6 mg
  • Draslík 1884.4 mg
  • Vláknina 16177.8 mg
  • Vitamín A 16177.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 317.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozmarýn nakrájíme na drobno, opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky. Očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli s česnekem, přidáme rozmarýn. Vmícháme maso, pepř, sůl a smažíme, až maso zezlátne. Poté přilijeme víno, necháme zredukovat, přimícháme loupaná, krájená, sterilovaná rajčata, vývar a dusíme asi 30 minut. Na závěr vmícháme hlívu ústřičnou a dál dusíme, dokud maso nezměkne, asi 30 minut.

  • 3

    V mezičase očistíme kapustu, rozebereme na listy, pečlivě opláchneme, nakrájíme na širší proužky a v osolené vroucí vodě povaříme asi 3 minuty. Poté scedíme a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme najemno.

  • 4

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm česnek, přidáme kapustu, opepříme, vmícháme petrželku a dobře promícháme.

  • 5

    Dušené vepřové maso podáváme s restovanou kapustou.

Komentáře k receptu