Vepřové po štýrsku se zeleninou
Suroviny
- 800 g Vepřová plec
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Celer bulvový
- 150 g Mrkev kořen
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Olej rostlinný
- 150 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Ocet
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 46 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 100.8 mg
- Draslík 565.4 mg
- Vláknina 4132.5 mg
- Vitamín A 4132.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme v kastrole na oleji. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně rozkrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, poprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
-
2
Očištěnou mrkev a celer uvaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme drobně krájenou slaninu, na které opečeme kostičky uvařené zeleniny.
-
3
Dušené maso rozdělíme na talíře, obložíme opečenou zeleninou a posypeme sekanou pažitkou.