Bitky po kozácku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 187.5 g Hovězí maso přední
  • 375 g Vepřová plec
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 187.5 g Telecí plec
  • 60 g Vejce slepičí
  • 150 g Žemle tuková
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 842 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 261.9 mg
  • Vláknina 616 mg
  • Vitamín A 616 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí, vepřové a telecí maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a s žemlí namočenou v mléce. Směs mírně osolíme, přidáme mletý pepř, vejce, dobře promícháme a rozdělíme na 20 stejných dílů.

  • 2

    Z jednotlivých dílů tvarujeme kulaté, ploché placičky (bitky) a v části horkého oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.

  • 3

    Při podávání bitky na povrchu zdobíme kolečky cibule, osmažené ve zbylém tuku do zlatavé barvy.

Komentáře k receptu