Sekaný vepřový řízek s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1217 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 92.8 mg
- Draslík 306.8 mg
- Vláknina 2811.5 mg
- Vitamín A 2811.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, mléko, vejce, prosátou hladkou mouku a celer, který jsme očistili, omyli a nastrouhali najemno. Vše promícháme a vzniklou směs necháme odležet v lednici asi 1 hodinu.
-
2
Potom ze směsi tvoříme ploché řízky a obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance. Klademe je do horkého oleje a po obou stranách smažíme dozlatova.