Vepřové kuličky s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 300 g Nudle rýžové
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Mouka polohrubá
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.23 kávová lžička Olej slunečnicový
- 4 kávová lžička Omáčka rybí
- 1.5 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 5 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 91 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 366.3 mg
- Vláknina 5172.8 mg
- Vitamín A 5172.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a umeleme libové vepřové maso, nadrobno nasekáme čerstvý koriandr, velkou oloupanou mrkev nakrájíme na tenké proužky. Dále nastrouháme čerstvý zázvor, na tenká kolečka nakrájíme oloupanou červenou cibuli a najemno nasekáme chilli papričky.
-
2
Umleté maso smícháme se 2 lžičkami rybí omáčky, sladkou chilli omáčkou, moukou a lžící koriandru. Směs dobře prohněteme a vytvarujeme z ní malé kuličky, které necháme 30 minut v chladničce odležet.
-
3
Rýžové nudle v cedníku vložíme do misky, zalijeme vařící vodou a necháme asi 5 minut odstát. Když změknou, cedník z vody vyjmeme a nudle necháme okapat.
-
4
Masové kuličky smažíme 8-10 minut na teflonové pánvi na lžičce rozpáleného slunečnicového oleje. Při smažení kuličky obracíme a když jsou ze všech stran hnědé, z pánve je vyjmeme.
-
5
Na dresink v uzavíratelné nádobě protřepeme arašídový olej s limetkovou šťávou, 2 lžičkami rybí omáčky, 3 lžícemi koriandru, hnědým třtinovým cukrem, cibulí, nasekanými chilli papričkami a zázvorem.
-
6
V míse smícháme nudle s mrkví a masovými kuličkami, zalijeme dresinkem a dobře spolu promícháme.
-
7
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.