Vepřenky z mletého masa
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 2 ks Cibule
- 4 ks Okurky
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Omáčka tatarská
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 35 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 335.3 mg
- Draslík 534.5 mg
- Vláknina 2154.5 mg
- Vitamín A 2154.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté vepřové maso smícháme v misce s pepřem a solí, k němu rozklepneme vejce, přisypeme hladkou mouku, strouhanku, majoránku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, obojí přidáme ke mletému masu.
-
2
Promícháme ve směs, olejem potřeme plech a z mletého masa vytváříme bochánky, které na něj klademe. Předehřejeme troubu na 200 °C, plech s masovými bochánky vložíme do trouby a 15 minut pečeme.
-
3
Servírujeme s hořčicí, tatarskou omáčkou, nakládanými okurkami a nasekanou cibulí. Ke každé porci přidáme krajíc chleba.