Vepřová plec s čínským zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 63 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 913.4 mg
- Vláknina 4833.1 mg
- Vitamín A 4833.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Čínské zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a nakrájíme na kostky.
-
2
Na polovině oleje smažíme maso, vmícháme sůl a pepř. Osmažené maso zakapeme sójovou omáčkou a dusíme na mírném plameni. Zvlášť na zbylém oleji smažíme zelí, přidáme ocet a cukr a dusíme, až je zelí téměř měkké.
-
3
Měkké maso zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě, přidáme udušené zelí, 5 minut dusíme a podáváme.