Cikánská sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Bramborová kaše
  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Okurky nakládané
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 60 g Strouhanka
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 250 g Vepřová plec
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 250 g Uzené maso vařené
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 713.5 mg
  • Vláknina 5740 mg
  • Vitamín A 5740 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí, vepřové i uzené maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, kyselé okurky pokrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, cibuli, okurky, strouhanku, vejce, důkladně promícháme a z masové hmoty vytvarujeme šišku. Vložíme ji do pekáče, posypeme hoblinkami másla, dáme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně hodinu, občas podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Přelijeme lžící vypečené šťávy.

Komentáře k receptu