Vepřový kuskus se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová plec
  • 400 g Kuskus
  • 100 g Hrášek mražený
  • 100 g Kukuřice sladká v nálevu
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pažitka
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 276 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 435.7 mg
  • Vláknina 18370.8 mg
  • Vitamín A 18370.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme mrkev a cibuli. Mrkev omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nasekáme. Uvaříme kuskus podle návodu na obalu. Kukuřičná zrna necháme okapat a hrášek rozmrazit.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm kostky mrkve. Přidáme cibuli a dusíme do sklovata. Na pánev přidáme vepřovou plec nakrájenou na stejně velké kousky. Okořeníme pepřem a solí a pečeme při střední teplotě 20 minut nebo dokud nebude maso hotové. Společně s kukuřicí a hráškem krátce podusíme a vmícháme kuskus. Směs okořeníme římským kmínem, chilli, solí a pepřem. Pokrm podáváme horký, ozdobený pažitkou.

Komentáře k receptu