Vepřový kuskus se zeleninou
Suroviny
- 300 g Vepřová plec
- 400 g Kuskus
- 100 g Hrášek mražený
- 100 g Kukuřice sladká v nálevu
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pažitka
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 0.35 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 276 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 435.7 mg
- Vláknina 18370.8 mg
- Vitamín A 18370.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme mrkev a cibuli. Mrkev omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nasekáme. Uvaříme kuskus podle návodu na obalu. Kukuřičná zrna necháme okapat a hrášek rozmrazit.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm kostky mrkve. Přidáme cibuli a dusíme do sklovata. Na pánev přidáme vepřovou plec nakrájenou na stejně velké kousky. Okořeníme pepřem a solí a pečeme při střední teplotě 20 minut nebo dokud nebude maso hotové. Společně s kukuřicí a hráškem krátce podusíme a vmícháme kuskus. Směs okořeníme římským kmínem, chilli, solí a pepřem. Pokrm podáváme horký, ozdobený pažitkou.