Vepřový guláš s houbami
Suroviny
- 500 g Cibule
- 150 g Paprika zelená
- 20 g Paprika mletá sladká
- 3 g Feferony
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 250 g Houby čerstvé
- 600 g Brambory vařené
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 4 g Kmín celý
- 900 g Vepřová plec
- 100 ml Olej rostlinný
- 700 ml Voda pitná
- 100 ml Protlak rajčatový
- 10 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1009 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 1256.4 mg
- Vláknina 13446.7 mg
- Vitamín A 13446.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme maso, mletou papriku a mleté feferonky, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě. Téměř vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, papriku, houby, česnek, kmín, podlijeme vodou a vaříme do měkka.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.