Vepřový guláš s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 150 g Paprika zelená
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Feferony
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Houby čerstvé
  • 600 g Brambory vařené
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 g Kmín celý
  • 900 g Vepřová plec
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 700 ml Voda pitná
  • 100 ml Protlak rajčatový
  • 10 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1009 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 1256.4 mg
  • Vláknina 13446.7 mg
  • Vitamín A 13446.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme maso, mletou papriku a mleté feferonky, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě. Téměř vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, papriku, houby, česnek, kmín, podlijeme vodou a vaříme do měkka.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu