Paprikášová polévka s haluškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 300 g Vepřová plec
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika zelená
  • 60 g Halušky
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 50.2 mg
  • Draslík 328.6 mg
  • Vláknina 3296.7 mg
  • Vitamín A 3296.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, cibuli nadrobno, maso na menší kousky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, maso a podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme papriky, rajčata, osolíme, opepříme, podusíme, přisypeme mletou papriku, podlijeme vodou a vaříme aspoň 30 minut. Do polévky nasypeme drobnější halušky, přidáme rajčatový protlak, zjemníme smetanou a dovaříme.

  • 3

    Jednotlivé porce polévky posypeme posekaným koprem.

Komentáře k receptu