Svítek polévkový s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 150 g Kapusta hlávková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Vepřová uzená plec
  • 5.6 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 216.7 mg
  • Vláknina 2842.5 mg
  • Vitamín A 2842.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, kapustu na nudličky, uzené maso na malé kostičky a česnek prolisujeme. Vejce rozklepneme a z bílku ušleháme sníh.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, kapustu a podusíme doměkka. Rendlík odstavíme a mimo oheň přimícháme uzené maso, česnek, žloutek, mouku, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme sníh z bílku.

  • 3

    V pánvi na trošce oleje osmažíme kapustovou hmotu z obou stran dozlatova.

  • 4

    Usmažený svítek nakrájíme na kostičky a před použitím krátce zavaříme v polévce.

Komentáře k receptu