Vepřové na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso libové
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 437.5 mg
  • Vláknina 3533.6 mg
  • Vitamín A 3533.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2531.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmahneme cibuli na oleji a přidáme nakrájené maso. Osmahneme, osolíme a opepříme, poté dusíme pod pokličkou.

  • 2

    Přilijeme půl litru horké vody, přidáme masox, celý pepř, nové koření, bobkový list a vaříme na mírném ohni.

  • 3

    Po přilití vody přidáme očištěné, pokrájené žampiony.

  • 4

    Směs vaříme, dokud není maso měkké.

Komentáře k receptu