Vepřové na žampionech
Suroviny
- 400 g Vepřové maso libové
- 500 g Žampiony čerstvé
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Pepř černý celý
- 0.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 45 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 437.5 mg
- Vláknina 3533.6 mg
- Vitamín A 3533.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2531.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osmahneme cibuli na oleji a přidáme nakrájené maso. Osmahneme, osolíme a opepříme, poté dusíme pod pokličkou.
-
2
Přilijeme půl litru horké vody, přidáme masox, celý pepř, nové koření, bobkový list a vaříme na mírném ohni.
-
3
Po přilití vody přidáme očištěné, pokrájené žampiony.
-
4
Směs vaříme, dokud není maso měkké.