Guláš na asijský způsob
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 200 g Čočka sterilovaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Česnek
- 1 ks Petržel kořen
- 3 ks Cibule červená
- 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- 1.5 dl Vývar asijský
- 0.5 polévková lžíce Celer - nať
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Celer řapíkatý
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 137 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 808.6 mg
- Vláknina 17360.4 mg
- Vitamín A 17360.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.
-
2
Oloupeme a omyjeme cibuli, česnek, mrkev, petržel, celer. Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Celerovou a petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
-
3
V pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a smažíme dozlatova 3 -4 minuty. Pak přimícháme pokrájenou kořenovou zeleninu, směs promícháme a pod pokličkou dusíme 5-6 minut. Přidáme sterilovanou scezenou čočku, asijský vývar, sójovou omáčku a lžíci jablečného octa, lžíci medu, pepř, mletý hřebíček a dochutíme solí. Ochucený guláš za občasného míchání dusíme ještě 5 minut.
-
4
Guláš podáváme posypaný petrželovou a celerovou natí.