Vepřové maso v mrkvi a celeru
Suroviny
- 700 g Vepřová plec
- 200 g Celer bulvový
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Mrkev kořen
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 20 ml Olej rostlinný
- 10 ml Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 33 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 99.4 mg
- Draslík 556 mg
- Vláknina 7680.2 mg
- Vitamín A 7680.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Dusíme asi 20 minut.
-
2
Mrkev nakrájíme na kolečka, očištěný celer na kostičky a přidáme k masu. Promícháme a dusíme dalších 10 minut. Zakapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a trochu osladíme. Dusíme ještě 10 minut a můžeme podávat.