Vepřové závitky z krkovičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Zakysaná smetana
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 80 g Vepřový bok uzený
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 2729 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 182.1 mg
  • Draslík 959.8 mg
  • Vláknina 6075.7 mg
  • Vitamín A 6075.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety z krkovičky po jedné straně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky na plátky.

  • 2

    Na pomazanou stranu kotlet položíme plátek uzeného bůčku, cibuli a okurky. Maso svineme a zajistíme párátky.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a lžíci másla, závitky opečeme ze všech stran, poté přidáme protlak, krátce povaříme a zalijeme vývarem. Dusíme 25 minut pod pokličkou. Pět minut před koncem vaření smícháme zbylé máslo s moukou a za stálého míchání ho přidáme do omáčky. Přidáme smetanu, papriku, sůl a pepř.

  • 4

    Z hotových závitků odstraníme párátka, přendáme je na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu