Vepřové závitky z krkovičky
Suroviny
- 130 g Zakysaná smetana
- 800 g Vepřové kotlety
- 80 g Vepřový bok uzený
- 2 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 0.25 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 2729 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 182.1 mg
- Draslík 959.8 mg
- Vláknina 6075.7 mg
- Vitamín A 6075.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety z krkovičky po jedné straně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky na plátky.
-
2
Na pomazanou stranu kotlet položíme plátek uzeného bůčku, cibuli a okurky. Maso svineme a zajistíme párátky.
-
3
Ve větší pánvi rozpálíme olej a lžíci másla, závitky opečeme ze všech stran, poté přidáme protlak, krátce povaříme a zalijeme vývarem. Dusíme 25 minut pod pokličkou. Pět minut před koncem vaření smícháme zbylé máslo s moukou a za stálého míchání ho přidáme do omáčky. Přidáme smetanu, papriku, sůl a pepř.
-
4
Z hotových závitků odstraníme párátka, přendáme je na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.