Zelí zapékané s vepřovým masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1500 g Zelí kysané
  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 1120.9 mg
  • Vláknina 15016.2 mg
  • Vitamín A 15016.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle (2,5 lžíce). Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, osolíme, okmínujeme, opepříme a dusíme spolu s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty asi 15 minut.

  • 3

    Potom zelí s masem smícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu