Zelí zapékané s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 28 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 1120.9 mg
- Vláknina 15016.2 mg
- Vitamín A 15016.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle (2,5 lžíce). Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka.
-
2
Omyté maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, osolíme, okmínujeme, opepříme a dusíme spolu s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty asi 15 minut.
-
3
Potom zelí s masem smícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.