Hrášek dušený s vepřovou plecí a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 41 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 604.1 mg
- Vláknina 15610.5 mg
- Vitamín A 15610.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou plec nakrájíme na kostičky, osmažíme na části tuku, přidáme protlak a znovu osmahneme. Maso podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
2
Hrášek, utřený česnek a nasekanou pažitku osmažíme na zbylém tuku, zaprášíme moukou, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
3
K měkkému masu přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, chvíli podusíme a přidáme měkký hrášek. Vše podusíme ještě 1 minutu.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.