Restovaná vepřová panenka na paprikách
Suroviny
- 165 g Vepřová panenka
- 80 g Zelí čínské
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Pórek
- 2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 40.4 mg
- Draslík 684.9 mg
- Vláknina 5081 mg
- Vitamín A 5081 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme očištěnou a omytou zeleninu: lahůdkovou cibulku a malý pórek pokrájíme na kroužky, papriky pokrájíme na proužky, malou chilli papričku na tenké nudličky, listy čínského (nebo pekingského) zelí nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku posekáme nadrobno.
-
2
Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na tenké plátky (asi 7mm široké). Maso z každé strany posypeme pepřem.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky panenky z každé strany do zlatova, restujeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a vyjmeme z pánve a odložíme do misky. Ve zbylém omastku si orestuje cibulku s pórkem a česnekem téměř dozlatova, přidáme zbylou pokrájenou zeleninu, 2 lžíce oloupaných rajčat, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, na zeleninu poklademe plátky panenky a pod pokličkou vše dusíme 7-10 minut.
-
4
Na talíře poklademe plátky masa, okolo ozdobně dáme podušenou zeleninu, maso polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme.