Restovaná vepřová panenka na paprikách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 165 g Vepřová panenka
  • 80 g Zelí čínské
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Pórek
  • 2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 684.9 mg
  • Vláknina 5081 mg
  • Vitamín A 5081 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme očištěnou a omytou zeleninu: lahůdkovou cibulku a malý pórek pokrájíme na kroužky, papriky pokrájíme na proužky, malou chilli papričku na tenké nudličky, listy čínského (nebo pekingského) zelí nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku posekáme nadrobno.

  • 2

    Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na tenké plátky (asi 7mm široké). Maso z každé strany posypeme pepřem.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky panenky z každé strany do zlatova, restujeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a vyjmeme z pánve a odložíme do misky. Ve zbylém omastku si orestuje cibulku s pórkem a česnekem téměř dozlatova, přidáme zbylou pokrájenou zeleninu, 2 lžíce oloupaných rajčat, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, na zeleninu poklademe plátky panenky a pod pokličkou vše dusíme 7-10 minut.

  • 4

    Na talíře poklademe plátky masa, okolo ozdobně dáme podušenou zeleninu, maso polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu