Panenka plněná gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1560 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 1813.8 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Poté do nich zamícháme rozmarýn a majoránku.
-
2
Vepřovou panenku nakrojíme (jako bychom ji chtěli podélně rozpůlit, ale nedořízneme).
-
3
Gorgonzolu nastrouháme a naplníme jí panenku. Panenku zarolujeme a ovážeme provázkem.
-
4
Na oleji ji zprudka osmažíme.
-
5
Poté pečeme 20 minut na 180 °C.
-
6
Podáváme s bylinkovými brambory.