Panenka plněná gorgonzolou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Sýr Gorgonzola
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kg Vepřová panenka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1560 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 1813.8 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Poté do nich zamícháme rozmarýn a majoránku.

  • 2

    Vepřovou panenku nakrojíme (jako bychom ji chtěli podélně rozpůlit, ale nedořízneme).

  • 3

    Gorgonzolu nastrouháme a naplníme jí panenku. Panenku zarolujeme a ovážeme provázkem.

  • 4

    Na oleji ji zprudka osmažíme.

  • 5

    Poté pečeme 20 minut na 180 °C.

  • 6

    Podáváme s bylinkovými brambory.

Komentáře k receptu