Vepřové maso s pórkem a Marsalou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 45 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 147.1 mg
- Draslík 1656.3 mg
- Vláknina 9912.3 mg
- Vitamín A 9912.3 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka, maso poprášíme moukou.
-
2
Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, rozšťoucháme s 2/3 másla a mlékem, dochutíme solí. Maso osmažíme na zbylém másle a oleji po dobu 4 minut z každé strany. Poté vyjmeme z pánve, do které přidáme pórek, ten smažíme 3 minuty, přilijeme Marsalu a smažíme další 2 minuty. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme, vrátíme do pánve maso a necháme minutu prohřát. Servírujeme se šťouchanými bramborami.